• Thank you to Carol and Steve Bowman, the forum owners, for our new upgrade!

Boeken in het Nederlands

Ailish

Administrator Emerita
wie was mijn kind - voorkant.jpg Wie was mijn kind? van Carol Bowman

Als het lichaam sterft, overleeft de ziel. Ieder van ons heeft wel een een droom, een herinnering of een ervaring die niet anders dan uit een vorig leven afkomstig kan zijn. Ook kinderen ervaren dat. In elk kinderlichaam huist een oude ziel, een ziel die is gereïncarneerd. Dat ontdekte ook de auteur toen haar vierjarige zoontje Chase opeens een onverklaarbare angst voor harde geluiden begon te ontwikkelen. Zijn ouders wisten zich met zijn plotseling fobische gedrag geen raad. Totdat een bevriende therapeut het kind onder hypnose bracht en Chase tot in detail begon te vertellen over zijn vorige leven als soldaat in de Amerikaanse Burgeroorlog. Opnieuw beleefde hij de bulderende kanonnen en het geweervuur, opnieuw sneuvelde hij... Maar toen Chase bijkwam uit de hypnose, was hij van zijn angst verlost.

Verrast en geïnspireerd door deze effectieve en helende therapie besloot Carol Bowman, psychotherapeut, onderzoek te gaan doen naar de herinneringen aan vorige levens van andere kinderen. Op basis van tientallen gesprekken met ouders en hun vaak zeer jonge kinderen ontdekte zij dat gebeurtenissen in vorige levens vaak het gedrag van kinderen bepalen en zelfs de oorzaak van bepaalde ziekten kunnen zijn. Bovendien ontdekte zij dat jonge kinderen heel vaak spontaan - zonder hypnose - spreken over een vorig leven. Daarvoor biedt zij ouders praktisch advies: hoe kun je zo´n herinnering van je kind herkennen, hoe kun je daar het beste op reageren en hoe kun je de ervaring van je kind zo benaderen dat de herinnering een geruststellend en helend effect heeft.

Bowman-2-188x300.png Kinderen uit de hemel van Carol Bowman

Hoe komt het dat we in kinderen soms in één oogopslag de ziel van een overleden familielid herkennen? Waarom keren overleden kinderen, maar ook hun ouders of grootouders, terug naar het gezin waarin zij eerder hebben geleefd? In Kinderen uit de Hemel beschrijft psychotherapeute Carol Bowman een groot aantal gevallen van reïncarnatie bij kinderen. Op overtuigende wijze laat zij zien dat reïncarnerende zielen vaak in dezelfde familie terugkeren. Zo herinnert een jongetje zich bijvoorbeeld dat hij vele jaren geleden het leven van zijn eigen grootvader leefde en weet een meisje zich tot in de details het leven van haar overleden tante te herinneren. Ook lezen we het droevige verhaal van een tweejarige peuter die aan kanker sterft en enkele jaren later als nieuwe baby bij zijn ouders terugkeert. Volgens Bowman vindt er in deze gevallen een verwerkingsproces plaats. De overleden persoon (grootouder, ouder, kind) keert terug naar hetzelfde gezin om de verstoorde relatie uit het vorige leven te herstellen.

Kinderen uit de hemel is het vervolg op Wie was mijn kind, waarmee zij in 1997 veel opzien baarde. Haar theorie, dat traumatische ervaringen uit vorige levens de oorzaak kunnen vormen van angsten, ziekten, of fobisch gedrag, heeft over de hele wereld grote weerklank gevonden. Bowmans therapieën, die erop gericht zijn trauma's uit vorige levens te verwerken, worden vandaag de dag veelvuldig toegepast.
 
Last edited by a moderator:

Kislany

Just searching...
135x210.jpg Liefde in de eeuwigheid - Brian Weiss

De bekende psychiater Brian Weiss, wiens boek Many Lives, Many Masters anderhalf miljoen lezers bereikte, ontdekt onder zijn patiënten een man en een vrouw die in een vorig leven elkaar gekend moeten hebben. Bij nader onderzoek blijkt er sprake te zijn van echte soulmates die in meerdere vorige levens door liefde verbonden waren. Wat moet Weiss doen? Ze met elkaar in contact brengen om te zien hoe ze op elkaar reageren? De dramatische ontknoping van dit waar gebeurde verhaal zal op iedere lezer grote indruk maken.
 
Last edited by a moderator:

Kislany

Just searching...
het verloren gebed.jpg Het verloren gebed - Gregg Braden (The Lost Mode of Prayer by Gregg Braden)

Ontdek de verborgen kracht van schoonheid, zegening, wijsheid en lijden. Zou ons diepste leed ons de sleutel kunnen geven tot een machtige vorm van gebed die zeventien eeuwen geleden verloren is gegaan? Wat kunnen we vandaag de dag leren van het grote geheim van onze meest gekoesterde tradities? ' In ons schuilen mooie en wilde krachten. ' Met deze woorden beschreef de mysticus Franciscus van Assisi wat oude tradities de machtigste kracht in het universum achtten - de kracht van het gebed. Al ruim twintig jaar is Gregg Braden op zoek naar bewijzen van een vergeten vorm van gebed, die na de Bijbeledities van de vroegchristelijke kerk verloren is gegaan voor het Westen. In de jaren negentig ontdekte en documenteerde hij deze gebedsvorm zoals die nog altijd beoefend wordt in de afgelegen kloosters van Centraal-Tibet. Hij ontdekte ook dat deze manier van bidden nog altijd wordt uitgevoerd in de hooggelegen woestijnen van het Amerikaanse zuidwesten. De auteur voert ons mee op een reis die verkent wat onze meest intieme ervaringen over onze sterkste overtuigingen vertellen. Aan de hand van casestory ' s en persoonlijke verslagen dringt Braden door in de wijsheid van tijdloze geheimen en de kracht die ieder van ons wacht.. net voorbij ons diepste lijden!
 
Last edited by a moderator:

Kislany

Just searching...
de zetel van de ziel.jpg De zetel van de ziel - Gary Zukav (Seat of the Soul by Gary Zukav)

‘De zetel van de ziel is een boek vol wijsheid, geschreven in een mooie, eenvoudige en bijna poëtische stijl. Een boek om van te houden.’ Library Journal

Wat is de essentie van spirituele bezieling? In dit schitterende en succesvolle boek geeft Gary Zukav zijn persoonlijke antwoord, gebaseerd op eigen ervaringen, grote kennis van wetenschap en een diepgaand inzicht in de fundamentele krachten die ons omvatten.

‘Heel bijzonder dat een van de beste auteurs over wetenschap even goed blijkt te schrijven over de menselijke geest.’ Brian Weiss, M.D.

‘Een van Gary Zukavs vele gaven als spreker en schrijver is zijn vermogen om ingewikkelde filosofische en spirituele thema’s te behandelen op een wijze die nuchter is maar ook kippenvel veroorzaakt.’ Gail Hudson

Gary Zukav is de schrijver van De dansende Woe Li Meesters, waarmee hij in 1979 The American Book Award for Science won. Zijn boeken zijn bestsellers en verschenen in zestien talen. Gary Zukav is afgestudeerd aan de universiteit van Harvard en woont in Californië. Van zijn hand verschenen ook Verhalen van de ziel, Het hart van de ziel en Intelligentie van de ziel (met werkboek).


verhalen van de ziel.jpg Verhalen van de ziel - Gary Zukav (Soul Stories by Gary Zukav)

‘Heel bijzonder dat een van de beste auteurs over wetenschap even goed blijkt te schrijven over de menselijke geest.’- Brian Weiss, M.D.

In zijn bestsellers schrijft Gary Zukav met grote kennis, wijsheid inzicht over het spirituele krachtenveld dat ons omvat. In Verhalen van de ziel illustreet hij zijn visie met een groot aantal ontroerende en waargebeurde verhalen, die laten zien dat iedereen toegang heeft tot de diepe bron van liefde en levenskracht waar spiritualiteit uit voortkomt.

‘Een van Gary Zukavs vele gaven als spreker en schrijver is zijn vermogen om ingewikkelde filosofische en spirituele thema’s te behandelen op een wijze die nuchter is maar ook kippenvel veroorzaakt.’- Gail Hudson

Gary Zukav is de schrijver van De dansende Woe Li Meesters, waarmee hij in 1979 The American Book Award for Science won. Zijn boeken zijn bestsellers en verschenen in zestien talen. Gary Zukav is afgestudeerd aan de universiteit van Harvard en woont in Californië. Van zijn hand verschenen ook De zetel van de ziel, Het hart van de ziel en Intelligentie van de ziel (met werkboek).
 
Last edited by a moderator:

Kislany

Just searching...
leven na de dood - deepak chopra.jpg Leven na de dood - Deepak Chopra (Life After Death by Deepak Chopra)

Als een mens sterft, sterft diens lichaam. De ziel echter is een vorm van energie en verdwijnt niet. Deepak Chopra laat in dit baanbrekende nieuwe boek zien dat de moderne wetenschap wonderlijk goed aansluit bij oude wijsheid over reïncarnatie en zielsverhuizing.

Hij onderzoekt wat het betekent wanneer we worden geconfronteerd met sterven, verdriet en rouw. Ontroerend en persoonlijk vertelt hij hoe het overlijden van zijn eigen moeder hem ertoe bracht om de dood niet als een vijand te zien, maar als het belangrijkste geschenk dat het leven je biedt. Zijn woorden zijn wijs, diep spiritueel en troostrijk.
 
Last edited by a moderator:

Kislany

Just searching...
mamma, vroeger was ik ....jpg Mama, vroeger was ik... - Jim Tucker (Life before Life by Jim B. Tucker)

De herinneringen van kinderen aan vorige levens. Over de hele wereld zijn er kinderen die spontaan vertellen over hun eerdere levens, zonder zelfs maar ooit van het begrip reïncarnatie gehoord te hebben. In dit boek doen ze op gedetailleerde wijze hun verhaal: over de familie die ze in een eerder leven hadden, het werk dat ze deden en zelfs over de manier waarop ze zijn overleden. Mama, vroeger was ik... is een fascinerend boek vol overtuigende, aangrijpende verhalen van kinderen die vertellen over hun ervaringen met reïncarnatie. Dit boek zal je kijk op leven en dood voor altijd veranderen.
 
Last edited by a moderator:

ChrisR

Administrator
Staff member
Super Moderator
ik was ooit piloot.jpg Ik was ooit piloot - Bruce en Andrea Leininger (Soul Survivor: The Reincarnation of a World War II Fighter Pilot by Bruce and Andrea Leininger)

‘Vliegtuig staat in brand! Kleine man kan er niet uit!’ schreeuwt de tweejarige James Leininger in zijn nachtmerries. Op rustiger momenten laat James steeds meer details los over de ‘kleine man’. De peuter vertelt zijn ouders Andrea en Bruce dat zijn vliegtuig is opgestegen van ‘een schip’, de Natoma. Het vliegtuig, ‘een Corsair’, werd neergeschoten ‘door de Japanners’. En één van zijn vrienden heette Jack Larsen.

Andrea en Bruce gaan op zoek naar de man in het brandende vliegtuig. Uiteindelijk komen ze uit bij nabestaanden van gevechtspiloot James Huston (1923-1945), en bij veteranen, onder wie Jack Larsen. De bewijzen stapelen zich op, en ook Bruce, die maar niet kan geloven dat zijn zoon zich een vorig leven herinnert, kan er niet meer omheen. Het eerste verhaal van een westers kind dat zich zoveel herinnert van een vorig leven, werd opgetekend door de New Yorkse schrijver Ken Gross.

Met een voorwoord van journalist Michiel Hegener, die zich al jaren bezighoudt met bewijzen voor reïncarnatie en daarover een boek voorbereidt. Hij heeft regelmatig contact met de ouders van James.
 
Last edited by a moderator:

fireflydancing

just a fly in the sky
Staff member
Super Moderator
vele levens.jpg Vele levens, vele meesters - Brian Weiss

Deze lang verwachte heruitgave van het al jaren uitverkochte boek, de vertaling van Many lives, Many Masters, vertelt het ware verhaal van een bekende psychiater en zijn jonge patiënte, en hoe reïncarnatietherapie hun levens totaal veranderde. Als traditionele psychotherapeut was dr. Brian Weiss verbaasd en sceptisch toen een van zijn patiënten zich trauma’s uit eerdere levens begon te herinneren, die de oorzaak zouden kunnen zijn van haar steeds terugkerende nachtmerries en angstaanvallen. Zijn scepsis wordt echter steeds minder als ze berichten begint door te geven uit ‘de ruimte tussen levens’, die opmerkelijke onthullingen bevatten over dr. Weiss’ familie en zijn overleden zoon. Door reïncarnatietherapie toe te passen is hij in staat de patiënt te helpen en om zelf aan een nieuwe, meer betekenisvolle fase in zijn carrière te beginnen. Dr. Brian Weiss is ook de auteur van Liefde in de eeuwigheid dat eerder bij ZWERK Uitgevers is verschenen.
 
Last edited:

fireflydancing

just a fly in the sky
Staff member
Super Moderator
Parapsychologisch onderzoek.jpg Parapsychologisch onderzoek naar reïncarnatie & leven na de dood - Rivas Titus

Uniek aan dit boek is dat het zich, na een algemene inleiding, concentreert op Nederlands reïncarnatieonderzoek. Daarbij komen niet alleen vermoedelijke herinneringen aan vorige levens bij jonge Nederlandse kinderen aan bod, maar worden ook fantasiegevallen besproken. Voor het parapsychologisch reïncarnatieonderzoek is het erg belangrijk dat er ook Westerse gevallen worden onderzocht. Dit boek sluit aan bij het boek van Peter en Mary Harrison, 'Reïncarnatieverhalen van kinderen'. Rivas gaat expliciet uit van een personalisme, dat wil zeggen dat hij kinderen die zich vorige levens herinneren ziet als dezelfde persoon als uit die vorige incarnatie en dus niet als nieuwe mensen niet slechts wat indrukken van het leven van iemand anders. Binnen dit personalistische kader gaat hij ook nader in op verschillende theoretische vraagstukken. Hij probeert bijvoorbeeld een neuropsychologische verklaring te geven voor de wijdverbreide vergetelheid rond vorige levens en gaat in op het beeld van de kindertijd dat we aan het reïncarnatieonderzoek overhouden.
 
Last edited:

fireflydancing

just a fly in the sky
Staff member
Super Moderator
bewijzen van reincarnatie.jpg Bewijzen van reïncarnatie - Ian Stevenson

Haast onopgemerkt voor het oog van de wereld is in de laatste veertig jaar van de twintigste eeuw enorme vooruitgang geboekt bij het wetenschappelijk onderzoek naar reïncarnatie. De man wiens wetenschappelijke carrière van het begin af aan in het teken van dat onderzoek heeft gestaan, is prof. Dr. Ian Stevenson. Hij was het die als eerste westerse wetenschapper herinneringen aan vorige levens van jonge kinderen wetenschappelijk onderzocht en erover publiceerde. In 1997 kwam meer dan 2000 pagina 's dik verslag uit van zijn onderzoek naar geboortetekens zoals moedervlekken en littekens, als bewijs voor reïncarnatie. Stevenson ontdekte bij zijn onderzoek namelijk opvallende parallellen tussen ervaringen die kinderen uit vorige levens rapporteerden en medisch biologisch onverklaarde geboorteafwijkingen en misvormingen die ze vertoonden. Ze bleken vaak samen te hangen met een gewelddadige dood of mishandeling in hun voorafgaande leven. Bewijzen van reïncarnatie vat de resultaten van stevensons grote onderzoek samen en doet verslag van een aantal interessante gevallen. Met de bevindingen van stevensons in de hand wordt reïncarnatie - zelfs voor de grootste sceptici - wel een haast tastbare realiteit.
 
Last edited:

fireflydancing

just a fly in the sky
Staff member
Super Moderator
de mens heeft vele levens.jpg De mens heeft vele levens - Onze herinneringen aan een vorig bestaangrondig opgezet en methodisch verwerkt onderzoek naar de juistheid van reïncarnatie - Helen Wambach

Een rijk gedocumenteerd verslag van het onderzoek dat de psychologe dr. Wambach instelde bij meer dan duizend proefpersonen die, vrijwillig onder hypnose gebracht, zich hun vorige levens herinnerden. Zij vertelden uitvoerig over het leven dat zij in een vorig bestaan leidden, waar en wanneer zij leefden, over de aard van hun kleding en behuizing en of zij man of vrouw waren geweest. Bij controle achteraf stemden de door deze proefpersonen vertelde bijzonderheden nauwkeurig overeen met de gegevens die wij kennen uit andere wetenschappen, zoals de archeologie en de geschiedkunde.
 
Last edited:

fireflydancing

just a fly in the sky
Staff member
Super Moderator
2497-695450a3ec5692e4d47846d7a2e1eba6.jpg
TOCH REÏNCARNATIE, Verslagen en veronderstellingen over wedergeboorte - J.B. Delacour

In dit boek is een grote hoeveelheid materiaal verzameld over reïncarnatie. Geen droge eindeloze analyses en onderzoekingen, maar korte verslagen met getuigenissen. Geen fantastische mythen en oncontroleerbare gegevens uit verre landen en uit lang vervlogen tijden, maar veel meldingen uit het nu en uit onze directe omgeving. Het onderwerp van dit boek zal twijfels oproepen, maar ook verrassende feiten brengen die sceptici kunnen overtuigen. Delacour levert gecontroleerd materiaal en maakt een duidelijk onderscheid tussen uitspraken bij waakbewustzijn, dat onmiddellijk onderzocht kan worden en gegevens uit hypnose of trance. Het materiaal is overal vandaan verzameld. Voor sommigen zullen ervaringen van mensen als Glenn Ford, Henry Ford, generaal George Patton of Elke Sommer betrouwbare of de meest aansprekende bronnen zijn. Ook zij getuigen in dit boek, naast vele anderen, van hun ervaringen en hun instelling ten opzichte van reïncarnatie.
 
Top